意外とかんたんです♪
【1】
Add the Warabi powder, sugar and water to a pot and mix well with a spatula.
【2】
Heat it and stir it all together to prevent it from burning.
【3】
When it becomes translucent and thickens, reduce the heat.
【4】
Once it has thickened and is no longer cloudy, remove it from the heat.
【5】
Moisten a square container thoroughly with water and pour in the batter.
【6】
Chill thoroughly in the refrigerator.
【7】
With wet hands, remove the warabimochi from the container and place it on a cutting board.
【8】
Cut into bite-sized pieces with a wet knife and sprinkle with sweet soybean flour.
【9】
鍋にわらび粉と砂糖と水を入れ、ゴムベラでよく混ぜる
【10】
混ぜながら火にかけ焦げないようにしっかりと混ぜる
【11】
半透明になってとろみが付いてきたら火を弱める。
【12】
しっかりとした粘りがでて、濁りがなくなったら火からおろす。
【13】
四角い保存容器を水にくぐらせてから生地を流し入れる。
【14】
冷蔵庫で十分に冷やす。
【15】
固まったわらび餅はぬらした手で回りをはがし、まな板の上に取り出す。
【16】
水にぬらした包丁で適当な大きさに切りきな粉をまぶす。
出来上がったわらび餅は手にひっつきやすいので手を濡らして作業して下さい
食育料理家 かわなべあやこ:お悩み解決‼️かわなべあやこ食育教室(こども&大人)(神奈川県 鎌倉市 大船)
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